[Bug] Deletion in editor <Resolved>

Bugs (physics-bugs,crashes during gameplay,UI-errors,etc...) belong here.
User avatar
BlueCrescentMoon
Posts: 93
Joined: Sat Apr 09, 2016 4:16 pm
Location: It's a secret owo
Contact:

[Bug] Deletion in editor <Resolved>

Post by BlueCrescentMoon » Sat Jun 10, 2017 4:24 pm

Delete, I all of the sudden can no longer delete objects but am forced to use them for later if I create them. At this point I only make copy of objects and then change the size, but it's still frustrating with hidden gems. :cry:
Last edited by BlueCrescentMoon on Sat Jun 10, 2017 8:56 pm, edited 1 time in total.
I'mma nerd, what else is there to say?

https://www.youtube.com/watch?v=MSb0Euh4p58
Me ^^^

User avatar
Lewa
Site Admin
Posts: 156
Joined: Sun Nov 15, 2015 1:24 am

Re: Deletion in editor

Post by Lewa » Sat Jun 10, 2017 4:31 pm

Can you get into more detail?

- Does this happen after deleting a specific object type?
- Does this happen after the first deletion?
- Can you reproduce it reliably? (100% if the time?)

User avatar
BlueCrescentMoon
Posts: 93
Joined: Sat Apr 09, 2016 4:16 pm
Location: It's a secret owo
Contact:

Re: [Bug] Deletion in editor

Post by BlueCrescentMoon » Sat Jun 10, 2017 4:33 pm

I can reproduce this 100% of the time. I tried reloading my game and attempted to delete something and the game failed to register I attempted to delete it, so nothing happened. I can't delete any kind of object, which is concerning.
I'mma nerd, what else is there to say?

https://www.youtube.com/watch?v=MSb0Euh4p58
Me ^^^

User avatar
Lewa
Site Admin
Posts: 156
Joined: Sun Nov 15, 2015 1:24 am

Re: [Bug] Deletion in editor

Post by Lewa » Sat Jun 10, 2017 4:41 pm

so wait... you can't delete anything after you completely restartet the game?

If that's the case, are you sure that the Delete Key on your keyboard works properly?

Or can you only delete 1 object after restarting the game and then the delete option stops working?

User avatar
BlueCrescentMoon
Posts: 93
Joined: Sat Apr 09, 2016 4:16 pm
Location: It's a secret owo
Contact:

Re: [Bug] Deletion in editor

Post by BlueCrescentMoon » Sat Jun 10, 2017 4:44 pm

I'm fairly sure my delete button works, because this is a new keyboard I'm using and I haven't had any problem with the key beforehand. I cannot delete at all, not a single object. I'm not entirely sure what's going on; that's why I went to report it.
I'mma nerd, what else is there to say?

https://www.youtube.com/watch?v=MSb0Euh4p58
Me ^^^

User avatar
Lewa
Site Admin
Posts: 156
Joined: Sun Nov 15, 2015 1:24 am

Re: [Bug] Deletion in editor

Post by Lewa » Sat Jun 10, 2017 4:58 pm

If you can't delete at all (even after restarting the game) then this means that for some reason the game doesn't register the keyboard presses anymore. (I doubt that in this case it has something to do with the internal engine logic of the game. Especially if other buttons work.)

Have you checked if you changed your keyboard layout on Windows? Maybe your new Keyboard has a different keyboard layout or windows changed the keyboard layout (often if you switch languages on windows) which can result in different key mappings on the keyboard. (as an example Y and Z are mapped differently between US and EU keyboards.) So maybe your delete key maps to a different button internally.

User avatar
BlueCrescentMoon
Posts: 93
Joined: Sat Apr 09, 2016 4:16 pm
Location: It's a secret owo
Contact:

Re: [Bug] Deletion in editor

Post by BlueCrescentMoon » Sat Jun 10, 2017 5:01 pm

I highly doubt it since I've used the key outside of them game and the normal function applies to it.
I'mma nerd, what else is there to say?

https://www.youtube.com/watch?v=MSb0Euh4p58
Me ^^^

User avatar
Lewa
Site Admin
Posts: 156
Joined: Sun Nov 15, 2015 1:24 am

Re: [Bug] Deletion in editor

Post by Lewa » Sat Jun 10, 2017 5:11 pm

You can check your language/keyboard on the bottom right of the screen:
Image


What keyboard do you have? (The exact model/name so that i can check it out.)
Did it stop working immediately after switching the keyboard?

Also try to enable/disable V-Sync. I remember that it had problems with keyboard and mouse input in a few special cases back then in the alpha (Key presses sometimes missing, etc...).

I'll look into the alpha v5 code again to see if there is something that i might have missed.

User avatar
BlueCrescentMoon
Posts: 93
Joined: Sat Apr 09, 2016 4:16 pm
Location: It's a secret owo
Contact:

Re: [Bug] Deletion in editor

Post by BlueCrescentMoon » Sat Jun 10, 2017 8:56 pm

V-sync was the problem. :oops:
I'mma nerd, what else is there to say?

https://www.youtube.com/watch?v=MSb0Euh4p58
Me ^^^

User avatar
Lewa
Site Admin
Posts: 156
Joined: Sun Nov 15, 2015 1:24 am

Re: [Bug] Deletion in editor

Post by Lewa » Sat Jun 10, 2017 9:58 pm

BlueCrescentMoon wrote:
Sat Jun 10, 2017 8:56 pm
V-sync was the problem. :oops:
Good to know that's the issue. :)

This should (hopefully) be fixed in the final release.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests